Inicio Noticias Antifascismo Comunicat Plataforma Antifeixista #SergiLlibertat
Comunicat Plataforma Antifeixista #SergiLlibertat PDF Imprimir Correo
Escrito por Plataforma Antifeixista de Barcelona   
Martes, 21 de Julio de 2015 08:04

Seguint la tònica habitual, ens organitzem per donar suport a companys perquè les institucions de l’estat els volen tancar per lluitar per la justicia social. Atacar el feixisme allà on es trobi, no deixar-lo respirar, no permetre que avançi, és una feina arriscada de la qual no veurem el resultat a curt termini, un treball que ara ningú agraeix, però que és del tot imprescindible si volem un futur lliure, antifeixista i anticapitalista. Potser ningú ens donarà llavors les gràcies, potser quasi ningú recordarà cada persona que es va sacrificar per uns ideals i per un compromís o per unes companyes i companys que ho necessitaven. Potser poca gent sap del que parlem, però sense cadascuna d’aquestes persones, no tenim futur, i per nosaltres, sense cadascuna d’aquestes persones, el present tampoc és possible, perquè són la gent que veiem cada dia, cada setmana, amics, companyes d’assemblees, persones amb qui coincidim a espais als quals donem vida col·lectivament. Si les volen tancar per unes idees que totes defensem, és responsabilitat de totes nosaltres lluitar per elles.

 

Aquest cas presenta aspectes típics dels judicis polítics orquestats per reprimir antifeixistes, però també mostra alguns aspectes particulars. D’una banda, les habituals institucions repressores, les penes demandades, i el tractament del judici criminalitzant l’antifeixisme i la protesta social, condemnant els acusats no per l’actuación dins de la protesta, sino simplement per assistir a la manifestació. Aquests elements són la norma quan es tracta de reprimir l’antifeixisme. D’altra banda, com a aspectes particulars ressaltem els organitzadors del concert, l’espai on es va celebrar i el club moter associat a l’espai.

El 12 d’octubre de 2011, després de la manifestació en contra de la celebració del que simbolitza aquesta data, un grup d’antifeixistes es va desplaçar cap un concert neonazi al barri de Poblenou per mostrar el seu rebuig i no deixar en pau el feixisme. Concretament, el concert es realitzava a un local anomenat The Other Place, l’organitzava Democracia Nacional, un partit feixista que forma part de La España en Marcha, un conglomerat de diferents partits feixistes, neonazis, ultradretans i ultracatòlics. No és casualitat que un local vinculat a Hells Angels doni refugi a les activitats de feixistes com els de Democracia Nacional, igual que no és extrany veure com els membres d’aquest partit animen públicament a l’atac de persones a les que ells discriminen pel seu origen, pel color de la seva pell, per la seva orientació sexual o per altres aspectes que fan de la nostra una societat diversa i rica. Tant uns com altres representen els ideals capitalistes i discriminatoris contra els que nosaltres lluitem. Aquest partit segueix tenint activitat abundant i són presents cada any a les manifestacions pel dia de l’hispanitat, cada 12 d’octubre, a Barcelona i arreu d’Espanya.

 

Per últim, destaquem un personatge de Democracia Nacional: Alejandro Fernández Ruiz, el denunciant, assistent al concert, que va sortir del local a encarar-se amb els manifestants que hi protestaven davant. És un conegut neonazi de Sabadell i Barcelona, militant de PxC, de MSR i el Casal Tramuntana, que compta amb un llarg historial delictiu per agressions a persones de moviments alternatius. És habitual veure’l a homenatges a nazis, com el 17 d’agost del 2004 a Wunsiedel, Alemanya, on va desplaçar-se per retre homenatge a Rudolf Hess, que era el representant de Hitler al partit nazi, a qui Alejandro Fernández considera un “Prisionero de la paz”. Després d’aquell desplaçament, quatre neonazis que l’acompanyaven van ser detinguts per tinença d’armes i per associació il·lícita al grup Blood And Honour, que està prohibit a països com Alemanya. I tot i que és evident que Alejandro Fernández té un passat delictiu perillòs i associat a l’ultradreta violenta anivell europeu, ell seguirà lliure. I no només lliure, sino que com a denunciant, pot ser el responsable que el Sergi, un antifeixista actiu als moviments socials, solidari i compromès, entri a presó. Aquesta és la justicia de l’estat capitalista espanyol.

 

Ara que en Sergi està pendent d’entrar a presó, encara hi ha una cosa que podem fer: demanar-ne l’indult. Tant si el concedíssin com si no, el procès és llarg i durant el temps que triguès en obtenir una resposta podria romandre fora de presó, tal com ha passat amb les encausades pels fets del Parlament. Per això és tan important que fem la màxima pressió, que donem a conèixer el cas, que pintem els carrers i els encartellem demanant la seva llibertat, que participem en la campanya que ha engegat el grup de suport. Aquesta és la darrera opció per mantenir el nostre company en llibertat, encara que siguin uns mesos més.

Ser antifeixista no és un crim. És un deure. Un deure amb el que el Sergi va complir, i amb el que nosaltres seguirem complint. Dins o fora de la presó, ara i sempre fins acabar amb el feixisme i el capitalisme.

 

logo-web

 

 

WEB CAMPANYA:

https://sergillibertat.wordpress.com/


Artículo original