Inicio Noticias Antifascismo Una desena de neonazis encaputxats intenten entrar al CSO La Traba de Madrid
Una desena de neonazis encaputxats intenten entrar al CSO La Traba de Madrid PDF Imprimir Correo
Escrito por Plataforma Antifeixista de Barcelona   
Miércoles, 01 de Julio de 2015 04:26

La nit del passat divendres 26 de juny una desena de neonazis encaputxats van anar al CSO La Traba cap a la una de la matinada.

Van llançar consignes nazis, crits i insults a més de colpejar fortament, forçar i escopir una de les portes del centre social a crits com: “vamos salid, que sabemos que estáis ahí dentro”.

Aquest atac al CSO La Traba no és un cas aïllat ni al barri, Arganzuela, ni en molts altres barris de Madrid. Com un dels múltiples exemples, sense tornar massa enrere en el temps, Santiago Melons Malo, un conegut neonazi del barri, fa tan sols dues setmanes ha intentat apunyalar un jove de 18 anys del barri simplement per no tenir la seva mateixa ideologia. A més s’han donat casos d’intimidacions i persecucions a joves del centre social La Traba. A aquests fets se suma l’agressió comesa pel mateix subjecte el passat 16 de maig contra dos joves més, provocant-li diverses ferides i contusions a la cara.

Alertem al barri d’Arganzuela i a la ciutat de Madrid que aquest tipus de successos solen ser avantsala d’agressions més greus. No oblidem que en el districte d’Arganzuela ja han tingut lloc 2 assassinats a mans d’elements ultradretans en els últims anys. El jove antifeixista Carlos Palomino va ser assassinat per un militar neonazi al metro de Legazpi en l’any 2007 i el seguidor del Deportivo de la Corunya Francisco J. Romero Taboada “Jimmy” va ser assassinat a Madrid Riu el 30 novembre 2014 a les mans de un grup d’ultres neonazis del Front Atlètic.

Volem evitar més morts al nostre barri, per això fem una crida a prendre les mesures que siguin necessàries perquè aquests grups, i especialment Santiago Melons Malo, deixi de campar al seu aire pel barri utilitzant la violència i la intimidació contra tot aquell que no pensi com ell.

Amb relació a altres agressions a altres barris de Madrid, divendres passat dos veïns del cercle de Podem-Chamberí van ser agredits per un grup ultradretà en un acte contra la Llei Mordassa. En el mateix barri va ser agredida brutalment amb un cúter una jove de 17 anys el passat 12 de juny a mans de tres neonazis.

Això va ocórrer en els voltants de la Llar Social Madrid, un centre neonazi que mentre no sigui tancat complirà la funció de centre de convergència de l’ultraderechismo violent a Madrid, donant una imatge emmascarada d’atenció social i encobrint a integrants d’una agrupació feixista popularment coneguda per les seves violentes agressions com és SkinsRetiro. Integrants d’aquest grup de la mateixa manera que ho abans esmentat han acudit a vigilar i / o fustigar persones en Arganzuela per la seva estètica o ideologia a més del CSO La Traba.

 

Des de Plataforma Antifeixista volem solidaritzar-nos amb el CSO La Traba i tot el moviment antifeixista de Madrid.

NI UN PAS ENRERE!

 

 

Text traduit de: http://www.lahaine.org/una-decena-de-neonazis-encapuchados


Artículo original